2012-09-06 15:37:15• hírek • Szatmár.ro

Kezdődnek a beiratkozások a PKE őszi pótfelvételire

Idén is pótfelvételire kerül sor a Partiumi Keresztény Egyetemen, ahol alapszakon és mesterszakon összesen 77 tandíjmentes és 398 tandíjas hely betöltésére pályázhatnak a jelentkezők. Alapszakokra a beiratkozás szeptember 10-18. között zajlik, míg a mesterképzésekre szeptember 10-20. között lehet jelentkezni.

Az Angol nyelv és irodalom szak, melynek elsődleges célja az angol, amerikai és más angol nyelvű kultúrák egyetemi szintű tanulmányozása, 16 tandíjas helyet kínál, míg a román nyelvű képzéssel is kiegészült Angol-román nyelv és irodalom szakon 25 tandíjas hely maradt szabadon.

A Magyar nyelv és irodalom alapképzés, ahol már csak 1 tandíjmentes, illetve 14 tandíjas hely maradt betöltetlenül, egyrészt klasszikus bölcsészi és tanári képzést nyújt, másrészt pedig a gazdasági élet, média, közigazgatás követelményeinek megfelelő ismeretek közvetítésére vállalkozik.

Német nyelv és irodalom
szakon még 3 tandíjmentes, illetve 25 tandíjas hely vár a kultúra és irodalom, valamint a tolmácsolás és az idegenforgalom területén is helytálló magas szintű német nyelvtudásra vágyók számára.

A nyelv és irodalom alapképzések megfelelő kiegészítője a Többnyelvűség és multikulturalitás mesterképzés, amely 15 tandíjas helyet biztosít angol és magyar nyelvű képzéssel főként a fordításelmélet, fordítástechnika és a tolmácsolás területén.

Az elméleti és gyakorlati filozófia iránt érdeklődők még 9 tandíjmentes és 12 tandíjas helyre iratkozhatnak be a PKE Filozófia alapszakon, illetve a már diplomával rendelkezők a Filozófia és művészet a nyilvános térben mesterképzésben 22 tandíjas helyre jelentkezhetnek.

A társadalmi folyamatok, média és a pályázatírás világába is elkalauzol a PKE Szociológia szakja, ahol még 5 tandíjmentes és 19 tandíjas hely maradt betöltetlen. Az ezt kiegészítő mesterképzés - Európai szociálpolitikák - célja olyan szakemberek képzése, akik jártasak az európai uniós követelményeknek megfelelő szociálpolitikák tervezésében és megvalósításában. Itt 7 tandíjmentes és 17 tandíjas hely vár az érdeklődőkre.

Azok, akik elhivatottságot éreznek arra, hogy nehézségekkel küszködő vagy hátrányos helyzetben lévő embereknek nyújtsanak támaszt, a Szociális munka alapképzés 7 tandíjmentes és 18 tandíjas helyére jelentkezhetnek.

Az idén indult Óvodai és elemi oktatás pedagógiája alapképzésben már csak 2 tandíjmentes és 19 tandíjas hely vár a leendő pedagógusok jelentkezésére, az ugyancsak debütáló Bank és pénzügy szakon pedig 18 tandíjas hely maradt a pénzügyi, banki vagy biztosítási szakterületek iránt érdeklődőknek.

A már hagyománnyal rendelkező Menedzsment szak még 7 tandíjmentes és 44 tandíjas hellyel várja a hatékony vezetőkké vagy közgazdászokká válni akarókat, a gazdasági, kereskedelmi és turisztikai ágazatokban sikeres szakemberek képzését pedig a Kereskedelmi, turisztikai és szolgáltató egységek gazdaságtana szak biztosítja, ahol 8 tandíjmentes és 44 tandíjas helyet foglalhatnak el a beiratkozók.

A diplomával (nem csak közgazdasági) rendelkezők számára a Vállalkozások fejlesztésének menedzsmentje mesteri kínál mesterszintű továbbképzést a menedzsment stratégiák és beruházások, humán erőforrások fejlesztése, vagy a projektmenedzsment területén. Az érdeklődőket a fennmaradt 10 tandíjas hely várja.

A Művészeti Karon is vannak még elfoglalható helyek, ezen belül a Zenepedagógia szak kínál 5 tandíjmentes és 15 tandíjas helyet a zeneszeretők számára, illetve a reklámgrafikaként is ismert Képzőművészet szakon is még 10 tandíjas hely vár elfoglalásra.

Kiegészítő mesterképzéseiken a Zeneművészet a kortárs kultúrában képzésben még 3 tandíjmentes és 21 tandíjas hely vár betöltésre, a képzőművészeti tanszék Vizuális kommunikáció mesterképzésén pedig elsősorban a tervezőgrafika, reklámfotográfia, animáció és webdesign területén szerezhetnek képesítést a fennmaradt 14 tandíjas hely valamelyikére jelentkezők. Fontos tudnivaló, hogy a mesteri képzések bárki számára nyitottak, feltételük az alapképzésben szerzett diploma. További információk a www.partium.ro honlapon, illetve a 0259-418-252; 0259-418-244 számokon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: